Kontakt info@taylors.se

Sommargrillen är bäst

Grillat är godast tycker vi, och det gärna med rätt tillbehör till. Idag skriver vi om somriga tillbehör, enkla rätter samt om passande viner till maten. Vi skriver även om debatten kring om det är manligt att grilla eller om det bara är något som en del tror.

grilla sommar matI Metro publicerades det nyligen en artikel om hur var femte man anser att det är manligt att grilla, eller ”vara kung vid grillen” som någon föreslagit att det skulle heta. Inget som kvinnor håller med om enligt en undersökning och inte heller vi på den här bloggen. Tradition brukar dock oftast innehålla tröttsamma fördomar och normer, men alla kan grilla och det skriver vi om här nedan. I alla fall så innehåller samma artikel en lista på hur svenskens genomsnittliga grillmåltid ser ut, och den ser ut som följande:

  • Rött vin (42 procent)
  • Marinad (56 procent)
  • Grönsallad (53)
  • Klyftpotatis (41)
  • Tzatziki (35 procent)

Different styles of wine and beer in their bottles, backlit, copy space

I Arbetarbladet får vi tips om hur man hittar den där perfekta sommarmaten, grillmaten med andra ord, och en behöver inte åka särskilt långt. Gör det enkelt för dig och ha inte jättehöga ambitioner så går det bättre, det brukar gå alldeles utmärkt med de råvaror som finns till hands så försök snarare att tänka flexibelt. Alla kan faktiskt grilla, enda sättet att lära sig på är att öva. Sedan går det väl att köpa sitt vin smidigt och enkelt online, till exempel via http://www.vingruppen.se/wineagency/ som har ett stort utbud av viner för alla smaker.

Grillat och vin är ju en kombo som många finner oemotståndlig och det gör även vi. Tips från samma artikel som skrev om att alla kan grilla skriver även om mattips, så som grillad färskpotatis, somrig salsa med jordgubbar, persika och mynta, grillad fänkål samt grillad lammfärs som är extra trevlig att grilla eftersom den är lite fetare än vad färs från nöt är.

Vin online eller på Systemet

Tips på goda viner går det väl att hitta i denna artikel från SvD, röda sommarboxar gör sommaren lite mer färggrann och trevlig i kvällssolen en varm dag på altanen. Det är ju något med rött vin som bara rött vin har, vare sig det är en romantisk mysticism eller magisk realism, det är svårt att helt sätta fingret på det men det finns något där helt klart. Sedan att hitta det godaste boxvinet kan vara lite lurigt, för olika viner passar till olika sinnesstämningar, olika maträtter, olika säsonger men även personliga smaker och stilar, det är med andra ord bara att köra igång med att prova dig fram. Ett bra sätt kan ju vara att beställa lite olika viner från webshop online och få hemskickat, det är ett smidigt sätt och mindre stressigt än att gå runt på Systembolaget en fredageftermiddag och leta efter det perfekta vinet, även om den upplevelsen är trevlig också, särskilt om en får hjälp av en duktig vinkännare, en utbildad sådan som har koll, intresse och inspirerar med både mattips som fungerar till samt om du är en van vindrickare eller inte.