Kontakt info@taylors.se

Så inreder du ett proffskök

Ett restaurangkök måste både vara snyggt och funktionellt för att fungera maximalt. Man är flera som ska samsas på en liten yta och det gäller att alla har sin egen arbetsstation. Utrustningen måste vara anpassad efter den mat som ska serveras. Dessutom måste utrustningen vara snygg och ge ett prydligt intryck.

Kök i lyxigt hem med vitt skåp.En modern och snygg köksinredning är a och o när det kommer till att inreda ett proffskök. Även om gästerna inte befinner sig direkt i köket är det viktigt att ge ett proffsigt intryck. Jobbet blir också mycket enklare för samtliga medarbetare om köket har den modernaste utrustningen.

Satsa på tydliga stationer

För att restaurangkök ska fungera på bästa sätt krävs tydliga stationer. Alla medarbetare måste ha sin egen arbetsplats där de kan arbeta i lugn och ro. Att jobba i restaurang är ett stressigt arbete och du vill inte öka stressen genom att låta alla hoppa runt utan tydliga direktioner. Även om du inte har så stora ytor att jobba med går det att skärma av med hjälp av väggar och bänkar.

Ha allting lättillgängligt

I ett proffskök handlar det om att kunna nå allt du behöver utan problem. Detta gäller allt från skärbrädor till porslin. Porslinet ska helst förvaras lättillgängligt i närheten av arbetsbänken, för att uppläggningen ska gå så smidigt som möjligt. Tänk även på att ha kökshanddukar i närheten som kockarna kan använda när de ska ta ut rätter ur ugnen och liknande.

Skärbrädor är också något du måste ha lättillgängligt. De används under en stor del av en kväll och är viktiga för hygienen. Satsa på flera i olika storlekar så kockarna enkelt kan skifta beroende på vad de håller på med.

Ett sista tips är att satsa på inredning som går på hjul så du enkelt kan flytta runt den som du önskar. Det kommer även att underlätta städningen.