Kontakt info@taylors.se

Så väljer du rätt grill

Att grilla är nästan lite av en folksport. Alla har en grill hemma, vissa bättre, andra sämre. Idag har grillarna utvecklats en hel del och det finns många modeller att välja bland, något som gör det knepigt att hitta rätt. Det finns emellertid några saker du kan tänka på för att underlätta valet.

Är du typen som gillar att stå vid grillen i timmar och kanske till och med använder grillen till långkok? Kanske är du en person som helst av allt bara vill sätta igång grillen och slänga på din mat utan att behöva slabba med grillkol och tändvätska? Dina svar på de här frågorna gör det enklare att avgöra vad du ska välja för att köpa rätt grill just för dig. Tänk också lite på hur du bor och vilka typer av ytor du har att grilla på. Även det kan avgöra vilken typ av grill du behöver.

Investera i en elgrill om du bor i lägenhet

Bor du i lägenhet? Då är en elgrill rätt val för dig. Det beror på att man i de flesta fall faktiskt inte får ha varken kol- eller gasolgrill på balkongen om man bor i en lägenhet. Det finns så klart undantag, men generellt är det så. En elgrill sätts igång genom att man pluggar in den i eluttaget och trycker på en knapp. Efter en stund är den färdig att grilla på. Svårare än så är det inte. Själva uppvärmningen sker med hjälp av värmeslingor.

Gasol eller kol?

Gasolgrillarna är här för att stanna. Många gillar hur enkla de är att få igång och den jämna värmen de håller. Vissa tvekar dock. Blir smaken den samma som med en vanlig kolgrill? Den här frågan bygger på en missuppfattning om att det är kolen som ger maten den rökiga smaken. Den kommer egentligen från det fett som droppar ned, bränns och ryker. Det sker också med en gasolgrill så man behöver inte vara orolig för att gå miste om smakupplevelsen.