Kontakt info@taylors.se

Socker och kött

Kött åsido, så finns det dock mycket som man bör ta det lugnt med när det kommer till vad man stoppar i sig. Socker är ett sådant näringsämne som inte innehåller någon näring, bara energi.

Att äta kött är gott och till stor del bra för kroppens funktioner och återhämtning. Men det är också bra att äta kompletterande kost för att få i sig alla vitaminer och mineraler som man faktiskt behöver. Med vitaepro som tillskott får du i dig det som kroppen behöver för att fungera optimalt.

Kött åsido, så finns det dock mycket som man bör ta det lugnt med när det kommer till vad man stoppar i sig. Socker är ett sådant näringsämne som inte innehåller någon näring, bara energi. I dagarna kom det ut en nyhet om hur mycket socker det finns i vissa drycker som säljs, med ibland tre gånger så mycket socker som i en Coca-Cola. I Göteborgs-Posten får vi tillgång till en lista med de allra sötaste varma dryckerna:

  • Hot mulled fruit, från Starbucks – 25 teskedar socker
  • Chai latte, från Starbucks – 20 teskedar socker
  • White chocolate mocha, från Starbucks – 18 teskedar socker
  • Signature hot chocolate, från Starbucks 14 teskedar socker
  • Mocha, från KFC – 15 teskedar socker
  • Caramelate från Caffe Nero – 13 teskedar socker

I jämförelse har en burk Coca-Cola nio teskedar socker. Det är intressant också att de fyra första på listan är drycker från Starbucks.

Järn är jätteviktigt för barn att få i sig

I Svenska Dagbladet kan vi läsa mer om hur mycket socker och kött ett barn ska äta. Barn har ett ganska högt behov av järn i förhållande till sin kroppsvikt, och det gör att kött blir en viktig källa till just detta näringsämne, även om det inte behövs serveras kött till barnet varje dag. Om man ger sitt barn helvegetarisk kost är det viktigt att ersätta detta med framförallt bönor, ärtor och linser. Socker däremot är bra att undvika så mycket som möjligt, det är bara onödigt att äta, även om barn älskar det.Matkasse.net

Som vi kan läsa om i Gefle Dagblad är kött en riktig het potatis, i form av samtalsämne och debattfokus. Numera erbjuder de flesta skolor ett vegetariskt alternativ till ordinarie matsedel, eftersom animalisk kost är enligt den rådande normen.