Kontakt info@taylors.se

Rått kött nya trenden på restaurangen

Stockholm har länge varit känt för att vara en väldigt trendmedveten stad som tidigt anammar nya stilar och smaker. Den ekologiska och vegetariska trenden var länge stark i och med att vår medvetenhet om att bevara miljön har ökat på senare år.

Alla var dock inte så sugen på att byta ut maten på tallriken till grönare alternativ utan vill gärna ha sitt kött på tallriken men för den delen inte vara någon miljöbov. Vad som då har hänt är att medvetenheten om att äta ekologiskt och närproducerat kött ökat kraftigt bland de trendigare restaurangerna i Stockholm. Först var det mycket fokus på grillat kött som Nicklas Ekstedt gick i bräschen för och fick en stjärna i guide Michelin för sitt engagemang i att använda sig av bra råvaror från Sverige och tillaga dem med naturliga metoder såsom värme, sot, rök och eld. Restaurang Djuret är en annan restaurang i Gamla stan som byggt sig ett namn genom att enbart servera ett djur åt gången och ta vara på alla delar av djuret och servera det genom hela menyn. Djuren är från ekologiska och välkända gårdar närbeläget till Stockholm och de ser även till att grönsakerna som serveras till kötträtterna är biodynamiskt odlade.kött1440x500

Den senaste trenden som börjat syra igenom de allra flesta restauranger i Stockholm med lite högre kvalitet är rått kött. Rätter som råbiff, biff tartar och carpaccio har blivit allt vanligare på menyerna och ska rått kött smaka bra så ska det vara av väldigt hög kvalitet. På www.restaurangerstockholm.nu kan du läsa om besök och recensioner av Stockholms restauranger och se vilka köttrestauranger som finns och om det är värt ett besök. Det kan vara bra att läsa vad besökarnas betyg av restaurangen är och inte enbart gå på lovorden på restaurangernas hemsidor för de nämner ofta inte hur personalen behandlar sina gäster som man inte får glömma är en viktig faktor till att ett restaurangbesök blir trevligt.

I livsmedelsbutikerna är det fortfarande de stora producenterna som dominerar och kött från andra länder men även där går trenden mot att fler och fler väljer kött från Sverige och gärna ekologiskt efter den stora rapporteringen om all antibiotika som uppfödare ger sina djur som sedan gör oss människor resistenta. Förhoppningsvis ser vi inom en snar framtid även närproducerat kött i våra livsmedelsdiskar så att vi kan vara säkra på att vi gör vad vi kan för en hållbar framtid även om vi inte vill gå över till att bli vegetarianer.