Kontakt info@taylors.se

Sommarens dryck: Rosévin

När sommarens strålar värmer upp vill du ha något att svalka dig med, men du vet inte riktigt vad du ska välja. Du har kanske redan druckit den där läsken eller juicen som du köpt hem för att slippa åka till affären och handla i denna extremhetta. I ditt letande hittar du ett rosévin och undrar, kan du verkligen dricka det.

Det första många människor kan komma att tänka på är att rosévin innehåller alkohol. Det kan väl inte vara bra att dricka mitt på ljusa dagen. Tänk om du behöver ta bilen någonstans. Då kan det vara bra att veta att detta vin också tillverkas som alkoholfritt vin. Som vanligt gäller det att inte ta allt för stora mängder av drycken. När du väl har fått tag på gott rosévin så är det svårt att inte drick mer, men det går bra att dricka på sommaren för att svalka sig.

“Det finns några missuppfattningar och myter om vinet.”

Det finns några missuppfattningar och myter om vinet. Den första är att rosévinet endast skulle vara vitt och rött vin blandat med varandra. Detta stämmer inte då rosévinet utvinns av egna druvor. Den andra myten är att vinet inte skulle fungera till mat. Detta påstående kom för att vinet var ganska torrt förr i tiden, men idag går vinet bra att dricka till maten. Sista myten som denna artikel kommer att ta upp är att rosévin skulle vara sött. Detta kan ha stämt bra på tidigare varianter, men så är det inte längre.