Kontakt info@taylors.se

Matkasse och Köttfria dagar

Varuleverans av matkassarÅret som varit börjar närma sig mot sitt slut och runt hörnet väntar 2016 med allt nyheter och annat kul. Vad kan vi vänta oss i matväg för 2016? Det är två trender som lyser starkast: matkasse hem och köttfria dagar.

Matkasse har varit trendigt länge men det spås bli ännu större under nästa år. Vi har tidigare även lyft ämnet matkasse hem och då hänvisade vi till Livsmedelsverket som såg en ökning på hela 44 procent vad gäller mat online. Det som händer under 2016 är att du som kund får ännu mer frihet och lättare kommer att kunna välja den matkasse som passar just dig och din familj. I och med den hårda konkurrenten med allt fler företag som erbjuder tjänsten lär även priset sjunka vilket kommer göra att ännu fler väljer att ha tjänsten.

En köttfri trend

Utöver matkasse hem går vi mot en allt mer köttfri trend och det är ingen tvekan om att detta kommer att 1153256-vegetable-shoppingvara det stora för nästkommande år. Att samtliga invånare kommer att bli vegetarianer är ingenting någon tror men däremot kommer allt fler företag och restauranger erbjuda ett köttfritt alternativ. Några som har satsat på vegetariskt är matkedjan Max. I en artikel här står det att de kommer att femdubbla sitt vegetariska utbud och vidare i artikeln förklarar företagets VD att köttkonsumtionen är en av vår tids stora klimatutmaningar varpå det är viktigt att kunna erbjuda riktigt goda alternativ som även är klimatstarta. Även Luleå kommun har bestämt sig för att nästa år följa trenden och kommer att införa en köttfri dag på alla kommunala skolorna.

– Det kommer rapporter både från världshälsoorganisationer och Livsmedelsverket att vi bör tänka på hur mycket kött vi stoppar i oss, säger kostchefen Jeanette Everos.