Kontakt info@taylors.se

Bli smal – med LCHF matkasse

Kan man äta sig smalare? Ja, tills viss del kan man det. Men det kräver noggrann planering och en del kunskap. Genom att förse kroppen med rätt näringsämnen, i kombination med träning och goda sömnvanor, menar forskarna att man kan gå ner effektivt och långvarigt i vikt.

Idag är det många som testar nya dieter och det har nästan blivit en livsstil att alltid hoppa på det senare rönet. Men faktum är att det bästa sättet att gå ner i vikt handlar om att ha så goda matvanor du kan när du ska gå ner i vikt. Därför är det inte bra med så kallade ”jojo-dieter” där du förser kroppen med olika typer av mat, ibland mer eller mindre. Ät i stället sunt, träna när du kan och försök också upprätthålla goda sömnvanor.

Matkasse kan vara nyckeln

Många människor tycker det är svårt att upprätthålla en bra livsstil eftersom det ofta kräver en hel del tid och kunskap. Det är därför allt vanligare att folk använder sig av Matkasseidag.se för att hitta de billigaste och smartaste matkassarna för dem. Där kan du skräddarsy vad du vill ha och på så sätt hitta rätt matkasse för dig. När du låter experter på området planera din mat kan du undvika alla eventuella fällor som en diet kan försätta en som inte är så påläst. Dessutom får du tid över till att träna och tänka på annat, än att planera vad du ska äta.

LCHF delas traditionellt in i tre subgrupper. Liberal, normal eller strikt LCHF. Många menar att man måste äta kött för att kunna upprätthålla en god och näringsriktig diet eftersom mycket av de näringsämnen man behöver kommer från just köttet. Det går dock att byta ut en del köttprodukter till alternativ någon gång i veckan om man skulle vilja det. I så fall kan man googla på tips. Äter man till exempel ägg är det bra – som vegan är det desto svårare och inte alla skulle rekommendera det.

Matkasse med alla näringsämnen

För att din diet ska vara så sund och effektiv som möjligt behöver den innehålla få kolhydrater. Tricket är nämligen att få i sig så få sockerarter som möjligt. Sockerarterna förvandlas nämligen till fett när de inte förbränns. Det är viktigt att du får ett högt proteinintag, till exempel från kött, fisk, fågel eller ägg. I grönsaksväg kan du äta blomkål, broccoli och svamp.

Är du mer liberal kan du också äta bär, även om en strikt LCHF-diet utesluter bär eftersom de innehåller mycket (naturligt förekommande) socker. Här kan du läsa mer om de olika dieterna och fundera på vilken som passar dig bäst.

Idag är det väldigt tidstypiskt med extrema dieter. För att du ska kunna upprätthålla en diet är dock det bästa att du håller en god balans mellan det du klarar av att upprätthålla och det du tycker om att äta. Du kan läsa den här guiden i Aftonbladet om du vill prova dig fram vilken diet som annars skulle kunna passa dig.