Kontakt info@taylors.se

Fördelarna med att anordna en utomhusfest

Anordna en fest utomhus och njut av fördelarna som kommer med frisk luft, gott om utrymme och möjligheten att grilla utsökt mat. Genom att hyra in porslin och möbler kan du dessutom göra festen både bekväm och minnesvärd utan att behöva investera i allt själv.

Vackert dukat middagsbord utomhusEn av de största fördelarna med att anordna en fest utomhus är den avslappnade atmosfären som naturen erbjuder. Det ger gästerna möjlighet att njuta av solen, friska luften och vacker natur. Förutom detta kan man undvika trängsel inomhus vilket ökar komforten för alla deltagare. Med rätt planering kan du skapa en oförglömlig upplevelse för dina gäster, samtidigt som du slipper stressen av att äga all utrustning själv. Här går vi igenom några viktiga aspekter att tänka på när du planerar din nästa utomhusfest.

Tidigt planeringsstadium

När du bestämmer dig för att hålla din fest utomhus är det viktigt att vara ute i god tid. Börja planeringen så tidigt som möjligt för att säkerställa tillgång till alla nödvändigheter, såsom grillar, bord, stolar, belysning och tält om vädret skulle bli dåligt. Att boka leverantörer i god tid ger dig också möjlighet att jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena.

Hyr mer än vad du tror behövs

Ett vanligt misstag är att underestimera hur mycket porslin, bestick eller sittplatser som faktiskt behövs. En bra tumregel är därför alltid hyr mer än vad man räknar med. Detta gäller särskilt om det är svårt eller dyrt att snabbt få tag på extra utrustning mitt under festen. Ta chansen till en smidig lösning för festen, hyr porslin och glas och andra tillbehör och bespara dig besväret med diskning efter festen och minskar risken för skador på dina egna saker. Du kan samtidigt få ett elegantare upplägg än engångsartiklar skulle erbjuda.

Maten – festens mittpunkt

Maten är ofta höjdpunkten på varje fest, särskilt när det handlar om grillning. Se till att inhandla mat i god tid före festen så slipper du sista-minuten-stress. Planera menyn noggrant och tänk på allergier eller specialkost hos dina gäster. Glöm

Underhållningen lyfter stämningen

Bortsett från maten spelar underhållningen en viktig roll i hur lyckad festen blir. Fundera över vilken typ av musik eller aktiviteter som passar bäst för ditt sällskap. Levande musik, DJ:s eller enkla lekar kan bidra till en fantastisk atmosfär.

Säkerhet först

Sist men inte minst – tänk på säkerheten! Se till att ha brandsläckare nära grillområdet samt första hjälpen-kit lättillgängligt ifall olyckan skulle vara framme. Genom noggrann planering och genomtänkta val av uthyrda produkter skapar du enkelt en minnesvärd utomhusfest som både värdar och gäster kommer uppskatta.