Kontakt info@taylors.se

Njut av Skånes många hotellrestauranger och krogar

I en tid då allt fler tillbringar semestern i hemlandet så väljer många svenskar att bege sig till Skåne. Landskapet längst i söder är inte bara känt för Ales stenar och Brösarps Backar, utan har på senare år också blivit alltmer populärt på grund av sin matkultur. Vill du besöka ett landskap fullt av krogar, gårdsbutiker, gästgiverier och härligt lyxiga hotell så är det Skåne du ska satsa på.

Tänker du tillbringa flera dygn i Skåne så kan det vara en god idé att bo på ett av alla hotell i Lund som valt att satsa lite extra på sina restauranger. Allt fler hotell har upptäckt fördelarna med att erbjuda sina gäster en traditionell matupplevelse som går hand i hand med eventuella turistmål. I Lund och stora delar av övriga Skåne innebär det menyer där gås, anka, kalkon, fläsk, vilt och färskt bröd är självklara ingredienser. På senare år har landskapet dessutom gjort sig känt för sina vegetariska och veganska delikatesser.

Landets krögare ser ljuset i tunneln

Det lär inte ha gått någon obemärkt förbi att restaurangägarna var en av de grupper som drabbades hårdast när pandemin slog till i början av 2020. I början av sommaren 2021 kom äntligen det efterlängtade beskedet att krogar återigen får ha öppet till halv elva på kvällen. Den glädjande nyheten har, tillsammans med vaccinen mot covid-19, gjort att landets hotellrestauranger och krogar vågar satsa på nya rätter och upplevelser. Med andra ord är det ett ypperligt tillfälle för alla matfantaster att packa väskorna och börja undersöka vad post-covidsamhället har att erbjuda.

Så väljer du rätt restauranger i Skåne

Om du uppskattar matkonst i världsklass så känner du säkert redan till att självaste New York Times listat Skåne som ett av de mest spännande kulinariska resmålen i världen. Vill du dinera på en restaurang i världsklass så kan du med fördel välja Restaurang Vollmers, som stoltserar med två michelinstjärnor. Eller varför inte besöka Kockeriet som drivs av ingen mindre än Tareq Taylor som på senare år blivit en av Sveriges mest älskade kockar. På Kockeriet kan du välja mellan en 5- eller 7-rättersmeny, som kommer med ett gigantiskt urval av öl, vin och alkoholfria alternativ. Föredrar du att besöka en modern hotellrestaurang så kan det vara en god idé att satsa på Northeast på Elite Hotel Ideon. Här blandas nordiska råvaror av högsta klass med trendiga asiatiska influenser. Vill du kunna njuta av utsikt som är lika fantastisk som maten så kan du istället satsa på Sillen & Makrillen i Helsingborg, Hörte Brygga i Skivarp, Restaurang Sand i Båstad eller den beryktade Port Ystad Saltsjöbad. Den sistnämnda har gjort sig känd som ett mecka för vegetarianer, och har numera en hel del veganalternativ samt glutenfria alternativ på menyn. Är du däremot på jakt efter en riktigt mysig kvarterskrog så kommer du troligtvis att falla för Kv. Åkern, som ligger precis i utkanten av centrala Malmö.

Fler skånska restauranger du bara måste besöka:

  • Via 95 i Helsingborg
  • Restaurang Marinan i Ystad
  • Buhres i Kivik
  • Restaurang Bryggan i Höganäs
  • Västergatan i Malmö
  • Riket i Malmö
  • Pastafabriken i Ingelstorp
  • Sotnosens korvcafé i Kristianstad